Kun je trauma’s wegmonteren?
Miljoenen gebruikers van Facebook proberen elke dag een beeld van zichzelf en hun leven te creëren. Maar kun je daarmee ook publiekelijk traumatische gebeurtenissen of pijnlijke herinneringen verwerken?

In Monde.com (Facebook) brengt Mokhallad Rasem mensen met uiteenlopende levensverhalen en achtergronden samen op een filmset. Ze hebben een videocassette van hun eigen leven meegebracht: herinneringen aan hun kinderjaren, momenten van liefde of pijn, ervaringen van oorlog of isolement... Tussen de personages gapen diepe culturele kloven. Rasem laat die zien zonder in clichés te vervallen. De inwoners van Monde.com (Facebook) proberen een nieuwe montage van hun leven te maken. Kunnen de pijnlijkste momenten uit het geheugen weggeknipt worden? Monde.com is een gezamenlijke en uiterst persoonlijke zoektocht naar de opofferingen die nodig zijn om dromen waar te maken.

Na de voorstelling volgt een gesprek over de frictie die al dan niet ontstaat bij de ontmoeting tussen toeschouwers hier en makers daar. Is dat louter een esthetische kwestie?