NIEUWE CREATIE OP LOCATIE  

De Madonna della Vallicella van Peter Paul Rubens hangt sinds 1608 in een barokke kerk in Rome. 
Na vierhonderd jaar spreekt ze voor het eerst.
 
De Madonna verhult een ouder cultusbeeld, waarvan wordt gezegd dat het mirakels kan verrichten. Op feestelijke gelegenheden verdwijnt het schilderij van Rubens en komt de Miraculeuze Madonna tevoorschijn.
Door renovatiewerken aan de koepel van de kerk wordt dit magisch gebeuren al enige tijd niet meer uitgevoerd. Aangezien de Madonna della Vallicella al zo lang in de schaduw hangt, is motto: ‘Ik word niet meer bekeken. Ik kijk.’ Maar wat ziet de ze precies? Tumultueuze intriges van vier eeuwen politiek, religie en kunst wordt door haar hoogst eigen verhaal verweven. Ze besluit om de omerta te vebreken. In DE MADONNA VAN DE KLEINE VALLEI spreekt de Madonna zelf voor het eerst.
 
DE MADONNA VAN DE KLEINE VALLEI 
Is een samenwerking tussen actrice Jessa Wildemeersch en een professionele organist. Op speelse en muzikale wijze brengen ze het mysterie en de verhalen van de Madonna voor het eerst in vierhonderd jaar tot leven in dit een hedendaags muziektheaterproject. 
 
In de lente/zomer van 2024 gaat de voorstelling in 
PREMIERE IN ITALIË & BELGIË

van en met Jessa Wildemeersch 
live muziek orgel
speelperiode lente – zomer – herfst 2024
locatie kerk - kapel – historische site.
max. publiek te bepalen
taal: Nederlands ondertitels (mogelijk) : ENG/FR/IT
info & verkoop  les yeux bleus / Wildemeersch / 0477 630465 info@jessa.be/ www.jessa.be
met de steun van De Academia Belgica in Rome, Literatuur Vlaanderen, De Auteurs, Rubenshuis Antwerpen, De Ambassade van de heilige stoel in Rome, De Vlaamse vertegenwoordiging in Italië & De Stad Leuven.
productie les yeux bleus vzw.