Wanneer Lumi in een barokke kerk in Rome een altaarwerk van Rubens ontdekt, wordt ze terug in de tijd gekatapulteerd. Twintig jaar geleden zag ze een reproductie van deze Madonna met Kind in de kelder van een vriend in Jersey City. Hoe meer Lumi zich verdiept in het werk en de omgeving rond de kerk, hoe dwingender haar herinneringen zich aan haar opdringen. Kan zij in het reine komen met het duistere incident uit haar verleden?

Jessa Wildemeersch verweeft persoonlijke verhalen, kunstgeschiedenis en historische gebeurtenissen tot een meeslepend epos en een meedogenloze ontdekkingsreis.
 
Op 18 maart 2024 verschijnt De madonna van het moeras, de debuutroman van actrice en theatermaker Jessa Wildemeersch bij uitgeverij Horizon. Daarna maakt ze een theatrale bewerking.
De voorstelling speelt een try-outreeks in Brussel. Op 16 mei vindt de première plaats in De Predikherenkerk (30CC) in Leuven. Nadien volgen internationale voorstellingen in Rome en New York. Vanaf de zomer 2024 toert de voorstelling door Vlaanderen. 


van en met: Jessa Wildemeersch - muziek: Roeland Luyten - productie: les yeux bleus - zakelijke ondersteuning: diabello - communicatie: Quinten Pouliart - productionele ondersteuning: Tom Van Aken - met de steun van: Literatuur Vlaanderen, Passa Porta, De Auteurs, Academia Belgica in Rome, De stad Leuven, Flanders in Italy, Horizon en  GC Het Huys in Ukkel - copyright foto: Koen Broos